sobota 1. října 2011

Třetí svazek Ságy o Vinlandu

A další informace k tomu. Dokončili jsme práce na celém třetím svazku, který nyní můžete nalézt zde ať už po jednotlivých kapitolách či vcelku. Za překladem, čištěním i sazbou stojím já, korektury provedl Maty93 a kontrolu obstaral Toren, oběma patří díky. Mimochodem, zamlouvá-li se vám Sága o Vinlandu, pak si nezapomeňte přečíst jednorázovou práci jejího autora (Jukimura Makoty), kterou napsal ještě před Ságou. Nese název „Protože loučení přijde brzy“ a je opravdu výborná. Vypráví o posledních dnech Okita Sódžiho z Šinsengumi. Český překlad můžete nalézt u Fukyuu Ryoutou.

Odeslal jsem překlad čtvrtého svazku na korektury. Do editační práce se pustím nejspíše až o týden později, jelikož mám nejdříve v úmyslu přeložit svazek devátý (prozatím je svazků deset) a pár epizod Fairy Tailu. Dosavadní vydávání šlo rychleji než jsem původně předpokládal. Ve čtvrtém svazku také budu muset dokreslovat dvojstrany, takže se následná editace možná mírně protáhne, nejspíše ne o moc. Dále bych rád ujasnil několik záležitostí...

Jako první vezmu Fairy Tail. S ním to dopadlo asi následovně. Došlo se k závěru, že si jej vezmu pod křídla já a budu jej v budoucnu vydávat zde. Při starém zůstane tvůrčí tým. Překlad bude stále ode mne, korektury bude i nadále provádět Tekuri Yontei a pro výstupní kontrolu svolili Lee i Roudy, všem patří mé díky. Co se částečně změní bude způsob distribuce a to v takovém smyslu, že se omezím pouze na externí .srt titulky. Tak tedy zní plán, případné změny... kdoví. Zdali vydávání nějak zrychlíme netuším, v říjnu to vypadá na vydání titulků pro epizody 31. až 34., ale uvidíme. Heslo „kdo si počká, ten se dočká“ má svůj... neotřesitelný půvab, řekl bych. Zvláště z tvůrčího pohledu věci. Epizody 1. až 30. zde také uveřejním, ovšem ty oficiálně zůstanou pod jménem Otaku no Tomodachi. A stejně jsou pod jejich jménem k nalezení na Akihabaře.

A od horkokrevných mágů k záležitostem distribučního charakteru. To, co vydám zde, chci mít zde. Titulky i info o vydané manze budu nahrávat na Akihabaru. Kdyby snad někdo chtěl nějakou naši práci zveřejnit někde u sebe, tak nechť si nechá rovnou zajít chuť, kdybych chtěl vydávat jinde, udělal bych to. Máte-li zájem využít nějaký ze zde uveřejněných materiálů např. pro určitý druh prezentace, článku či projektu, tak se můžeme jednoduše domluvit skrze email Y0uS4y[NA]gmail[TEČKA]com.

Nyní k pomateným monstrům, krerá bojují za dobro, čili manze Monster Soul, kterou jsme s ExequiaSem vydali pod OnT. Tu můžete nalézt opět na stránkách Fukyuu Ryoutou. Na této krátké manze jsme pracovali celkem zábavným způsobem. Korektury provedl Maty93.

Dále jen malé ťuknutí do záležitostí věcí vedlejších. Jak jste si možná stačili povšimnout, tak mám spoustu schopných externích spolupracovníků. Sám provádím menší výpomoc, většinou pouze v podobě výstupní kontroly, pro práci jiných. Nejspíše zůstanu u kontrol několika málo (asi dvou) překladů vznikající skupiny 3N, a pak také mangy The Breaker, jež vydává již několikrát zmíněná skupina Fukyuu Ryoutou.

Prozatím tedy sbohem.

1 komentář:

  1. Fairy Tail = sklamání :( Ty enkódy byly tak kvalitní :( Vydávej je dál :)

    OdpovědětVymazat