pondělí 16. dubna 2012

Parazité se snášejí na Zemi

Tentokrát to nejsou Vikingové, ale parazité. Začal jsem dělat na další manze, která se jmenuje Parazit (v originále „Kiseidžú“). Má ji na svědomí Iwáki Hitoši, od kterého tady už pár děl k nalezení je (Heuréka, Neo Devilman). Parazita začal vydávat v roce 1990, kdy byl ještě mladý (a pracoval na jenom jedné sérii), takže vydával bez svých nynějších výkyvů, které provází Historii. V každém případě se i v Parazitovi najdou rysy charakteristické pro celou Iwákiho tvorbu - sympatická ústřední postava, osobitá kresba, velmi čtivé dialogy a dobrý příběh.

Jelikož mám skeny z kanzenban svazků (tzv. „kompletní edice“), tak budu vydávat podle jejich číslování. V kanzenbanech jsou obvykle hromady barevných stránek a u Parazita tomu není jinak a nutno podotknout, že Iwáki kreslit barevně prostě sakra umí. Za korektury děkuji Matymu93 a za kontroly děkuji MorGarovi!

Mimochodem, Parazita plánuji vydávat pozvolně... Další polovina svazku Ságy je na sazbě.

2 komentáře:

  1. Díky za vaší práci! Na ságu už se těším a no když už tak parazit vypadá také lákavě. Ať vám jde dál práce pěkně od ruky :-) a ještě jednou dík

    OdpovědětVymazat
  2. taky se těším :D jenom prosímtě NEZAPOMEŇ na překládaní Vinland Saga (Vikingové)

    OdpovědětVymazat