úterý 8. května 2012

Třetí zastávka

Třetí kapitola Parazita je tam, kde jsou i první dvě. Maty93 provedl korektury a MorGar opět kontroly. Barevné stránky v ní tentokrát nehledejte, ale do konce svazku ještě budou.

Teď zpátky k Sáze o Vinlandu. Osmý svazek je vyčištěný, už jen čekám na korektury, a pak začnu sázet. Mám méně času než obvykle, takže svazek vydám na tři části. Předběžně bych to odhadoval na 2 - 3 - 2 kapitoly. Taky dojde pravděpodobně k dalšímu navýšení výšky stran z 1400px na 1600px, ještě uvidím. 





Jukimura Makoto zrovna dnes (8. květen) slaví své 36. narozeniny, takže nezbývá než mu popřát vše nejlepší a ještě spoustu tvůrčích let. Je to už delší doba, co se vyjádřil, že Ságu má načrtnutou přibližně na 25 svazků, ale kdoví jestli s takovým počtem nakonec vystačí. Kolem Knuta se toho dělo hodně a byl bych opravdu rád, kdyby se tomu Jukimura věnoval, ale uvidíme. Například autor Vagabonda říkal, že přes 30 svazků nepůjde a teď je na 33 svazku a hádám, že do 40. to ještě dotáhne.

Mimochodem, jak to asi vypadá na Islandu? Když je teď Thórfinnovi 17, pak Ylfě je 26. Podle Leifových slov (nepředpokládám, že by ten starý dobrák lhal) už má i děti. Zajímalo by mě, jestli si vzala Ariho. Díky Thórfinnovi se to nedozvíme.

Žádné komentáře:

Okomentovat